PVC Klizni sistemi

Klizni sistemi

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12

1


alu-12


Klizni sistemi od PVC-a su spas, odnosno, jedino pravo rešenje za objekte u kojima je ušteda prostora glavna potreba i imperativ kako bi se ostvarila funkcionalnost. Oni su idealno rešenje za površine sa nedostatkom mesta za klasične otvore, kao i za prostorije gde je potrebno imati dosta prirodnog svetla, kao i za objekte koji treba da ostave utisak luksuza.

Klizni sistemi koje Mond Line Pro izrađuje i ugrađuje karakterišu čvrstoća, elegantan, moderan dizajn i visoka funkcionalnost, tako da nećete imati problem sa zaglavljivanjem šina, poteškoće sa zatvaranjem i otvaranjem. Visoki kvalitet naših profila osigurava da će jednostavne stvari kao što su otvaranje i zatvaranje vrata i prozora ostati jednostavne, da nećete morati da nogom pridržavate jedan deo profila dok rukom pritiskate drugi kako bi sve „leglo“ na svoje mesto i kako biste mogli da nesmetano koristite ono što ste platili. Što je veoma čest slučaj sa drvenim profilima, a i nekim PVC i aluminijumskim profilima niskog kvaliteta. Dodatna prednost kliznih vrata i to da i ako su izrađena od masivnijih panela, to neće uticati na teže rukovanje, jer klizni mehanizmi osiguravaju njihovo lagano potezanje.

Ovi sistemi su odličan izbor za sobe koje izlaze na dvorište, trem, nadstrešnicu ili balkon, sa njima se lakše postiže spajanje otvorenog i zatvorenog prostora kuća kada je napolju odgovarajuće, toplo vreme. Pritom ćete tokom cele godine imati pun pogled na svoju baštu ili dvorište, tako da možete da gledate svoju decu kako se igraju napolju iz kuće. Klizni sistem obezbeđuje maksimalnu preglednost uz minimalno zauzeće prostora.

Klizna vrata se mogu raditi u širokom rasponu dimenzija, od poda do plafona, od zida do zida, u uglovima i različitim oblicima. Pored namene za balkonska vrata u spavaćim sobama, za šta se najčešće koriste ovi sistemi, oni mogu da se koriste i kao pregradna vrata u prostoriji. Ovaj tip vrata pruža optimalnu podelu prostora i pristup uskim prostorijama, idealan je za poslovne prostorije, konferencijske sale, hotele ili tržne centre

Kada je lepo vreme i kada se klizna vrata otvore, ostavlja se utisak da je ceo zid uklonjen zbog dimenzija kliznih vrata u odnosu na klasična vrata sa krilnim otvaranjem.


Klizne sisteme karakteriše bešumno klizanje kao i bešumno zatvaranje sa efektom kontrolisanog zatvaranje dodavanjem usporivača na klizna vrata. Pritom sa ovim vratima nećete imati problem sa lupanjem vrata zbog promaje, što je znamo veoma bitno na ovim prostorima.

Mond Line Pro u svojoj ponudi ima dve vrste kliznih sistema, sisteme za podizno-klizna vrata (HS) i paralelno-klizna-kip-vrata (PSK). Prvi sistem je veoma pogodan za pomeranje velikih staklenih površina, jer krila miruju na odvojenim šinama, a prilikom otvaranja se lagano podigne krilo i pomeri u stranu. Drugi sistem se uglavnom koristi kod manjih prolaza kakva su balkonska vrata, pokretno krilo se lako kipuje, pomera se na šinu-vođicu i pomera u stranu.

Prednosti kliznih vrata u odnosu na standardna je kao što se može videti dosta, a jedna od njih je svakako i to što ona nisu „standardna“ te su odličan način da u svom domu ili poslovnom prostoru spojite korisno, specifično i inovativno.

Tipovi vrata:

Podizno klizni sistem (Veka slide)

Podizno-klizna vrata su i te kako pogodna u slučaju pomeranja velikih staklenih površina, jer krila miruju na odvojenim šinama, a prilikom otvaranja se krilo lagano podigne i pomeri u stranu.

Paralelno klizna kip vrata (psk – sistem)

Paralelno-klizna-kip-vrata se koriste kod manjih prolaza kao što su to balkonska vrata, a pokretno krilo se lako kipuje, pomera na šinu-vodjicu i zatim pomera u stranu.© 2016 PVC stolarija Mondline. Sva prava zadržana.